Stortap mot Klepp

Klepp- Arna Bjørnar 1-4

Ikke noen stor dag for Meryll &co på Jæren

Sist oppdatert: 23. mai 2021 Skrevet av: Tore

Det ble en lite hyggelig serieåpningskamp for Arna Bjørnar mot Klepp på Jæren. Allerede etter 1 minutt tok Klepp ledelsen, etter 5 minutter la de på til 2-0 og etter 20 minutter ledet de grønnkledde 4-0 og kampen var egentlig kjørt.

1-0 kom etter et balltap på midtbanen og en direkte pasning fra Klepp mellom 3 AB forsvarere og en hurtig Kaja Karlsen parkerte hele AB- forsvaret og satte ballen utagbart i mål. 2-0 kom etter nok et balltap og et flott innlegg fra kanten som kontant ble ekspedert i mål av Marie D’Anjou.  3-0 kom etter et corner hvor ballen tilslutt etter møljespill foran mål endte i beina til D’Anjou like ved bortre stolpe som bare kunne putte ballen videre inn i mål fra 1/2m avstand. Og 4-0 målet var typisk for dagen – et langt innkast ble klarert utover og resulterte i et relativt ufarlig skudd fra Emma Brunes, men skuddet kom på veien bort i en AB spiller og gikk i mål bak en utmanøvrert AB keeper. Scoringer preger alltid fotballkamper og i hvert fall når det ramler inn 4 mål imot i løpet av 20 minutter. Resten av omgangen ble relativt jevn, men uten de store hendelsene foran noen av målene.

Andre omgang ble relativt jevnspilt og Arna Bjørnar hadde relativt flere målsjanser enn motstanderen,men maktet ikke å sette ballen i mål før Kamilla Aabel headet et corner i mål i sluttminuttene.

Det ble selvsagt ikke den åpningen AB jentene hadde håpet på og det ble ikke bedre stemning av at Thea Bjelde måtte ut med noe som så ut som en hodeskade etter 79 minutter. Vi håper det går bra med Thea – AB trenger ikke flere skader nå og Thea er uhyre viktig for laget.

Totalvurderingen av kampen er at kampen var avgjort etter 20 minutter hvor Arna Bjørnar slurvet og ikke var påskrudd, mens Klepp var på hugget fra første stund. De første 20 minuttene kan enklest beskrives med at ingenting stemte for Arna Bjørnar mens alt stemte for Klepp. Så og si alle målene til Klepp kom etter balltap eller feilpasninger fra Arna Bjørnar, feil som Klepp utnyttet med stor dyktighet og litt flaks.

Her er det bare å nullstille og glemme dagens kamp, de neste kampene mot LSK, Rosenborg og Sandviken blir ikke enklere. Men laget er bedre enn de fikk vist i denne kampen, så ingen kamper er avgjort før de er spilt. Vi forutsetter at LSK er ute av karantenesituasjonen til den kommende kampen.

Kampfakta:  87 tilskuere. Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade. Gult kort: Emma Braut Brunes, Klepp, Miljana Ivanovic, Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Kaja Karlsen (1), 2-0 Marie-Yasmine D’Anjou (5), 3-0 D’Anjou (14), 4-0 Emma Braut Brunes (20), 4-1 Kamilla Aabel (90).

Arna-Bjørnar (4-4-2): Gudbjörg Gunnarsdóttir – Tanja Isabel Myrseth, Emelie Lövgren, Kamilla Aabel, Marte Hjelmhaug (Martine Humlestøl Midtbø fra 77.) – Meryll Abrahamsen, Thea Bjelde (Tora Ose fra 79.), Karoline Heimvik Haugland, Linnéa Solvoll Laupstad (Madeleine Veivåg fra 64.) – Mia Jalkerud (Madelen Koldal Holme fra 73.), Miljana Ivanovic (Milena Kokosz fra 77.).