Svak kamp på Jæren, men kvalik unngått

Klepp- Arna Bjørnar 0-4

Linnea kom inn som et friskt pust Foto: Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 02. nov 2019 Skrevet av: Tore

Toppserien 2019 går mot slutten og slik sesongen har artet seg med mange nye spillere og mange skader var det viktigste nå i avslutningen å unngå kvalikplassen. Takket være at Røa og Lyn spilte uavgjort ble det også avgjort i denne runden at Lyn må spille kvalik mot vinneren av 1 divisjon som enten blir Fløya eller Hønefoss.

Kampen mot Klepp ble en svak affære hvor ingenting så ut til å lykkes for Arna Bjørnar og hvor nervene nok spilte inn. Etter at Klepp hadde hatt et flott angrep, men satt ballen utenfor målet gjentok de oppskriften med en blåkopi av det første angrepet og denne gangen satt ballen i mål utagbart for Sandra Stavenes. Arna Bjørnar hadde en del sjanser og kunne med litt større flaks og dyktighet satt 2 av sjansene, men første omgang endte med 1-0 til hjemmelaget.

I andre omgang fikk Klepp 3 scoringer som mer eller mindre var gavepakker fra gjestene mens Arna Bjørnar fikk lite og ingenting til foran Klepps mål første halve timen. Men da Linnea Laupstad og Madelen Koldal Holme kom inn ble det straks langt friskere takter og førstnevnte hadde et susende skudd fra ca. 18m skrått ut for målet som sannsynligvis var det giftigste gjestene presterte i denne omgangen. At 2 av de unge talentene fikk vist seg frem gir signaler om at det viktigste nå er å legge grunnlaget for neste sesong.Det mest positive med denne kampen var at Klepp fikk styrket sin sjanse til å ta sølv i årets serie.

Siste hjemekamp mot Vålerenga kan nå spilles totalt uten på tenke på tabellsituasjonen, det blir artig å se hvilken virkning det vil ha.